måndag, mars 18

Thailandsresor – så hittar du din drömresa

0

Att hitta bra thailandsresor kräver en hel del tid och tålamod därför har vi sammanställt våra bästa tips för hur du hittar den bästa thailandsresan för just dig.

Det viktigaste att tänka på när man ska boka en thailandsresa är när man tänkt resa. Att resa vid jul och nyår är oftast betydligt dyrare än om man reser under februari till april. Så är man ute efter att hitta en billig resa till Thailand så bör man rikta in sig på perioden februari till april.

När man valt vilken tid man tänkt åka så bör man fundera kring hur man ska boka sin resa. Vill man resa med en researrangör som till exempel Fritidsresor, Ving eller Apollo? Eller vill man kombinera sin egen resa genom att leta flyg på till exempel Flygresor.se och hotell på Agoda?

Fördelen med att resa med en researrangör är att man inte behöver göra någon direkt research utan kan boka flyg, hotell och transfer till och från flygplatsen med ett par knapptryck. Sen är det bara att vänta på att semestern ska börja.

Detta är ju en stor fördel för den som vill koppla av och varva ner på sin semester och slippa leta efter taxichaufförer och göra billiga klipp på hotell. Oftast håller researrangörerna relativt låga priser och ligger ungefär på samma nivå som om man bokar flyg och hotell på egen hand.

Fördelen med att boka sin thailandsresa på egen hand är att man har en större valmöjlighet och kan enklare kombinera olika resmål i Thailand. Detta passar den som vill göra lite research och hitta sina egna smultronställen. Det finns många platser i Thailand som är kvar att upptäcka och som researrangörerna inte erbjuder resor till.

Sista minuten till Thailand

Att hitta en billig sista minuten till Thailand är oftast lättare sagt än gjort och vill man resa under december till januari så rekommenderas det att vara ute i god tid istället för att vänta på ett sista minuten-klipp. Självklart finns det undantag och för den som vill chansa så rekommenderas det att hålla utkik på researrangörernas hemsidor. Priserna på thailandsresorna är kopplade till efterfrågan och skulle det vara så att efterfrågan minskar så finns det en chans att hitta en billig resa. Detta är betydligt vanligare under lågsäsongen av naturliga skäl.

Temaresor till Thailand

Något som har blivit populärare på senare år är olika temaresor som kan bokas av till exempel Fritidsresor. Några av de vanligaste temaresorna till Thailand är dykresor, golfresor och yogaresor. Dessa resor är ett trevligt komplement till de traditionella resorna till Thailand och väl värda ett försök.