måndag, mars 18

Street Food på Phuket

0

Phuket är mest välkänt för sina vackra stränder och varma klimat men faktum är att ön har betydligt mer att erbjuda. Som till exempel sin goda inhemska mat. Historiskt sett har Phuket varit en populär handelsplats i Sydostasien vilket har resulterat i att den lokala maten har influenser från bland annat Malaysia, Kina, Indien och Singapore.

Tyvärr har de flesta restauranger vid stränderna på västra sidan av Phuket påverkats mycket av turismen vilket gör att de flesta lokala maträtterna har bytts ut mot mer traditionell thaimat och internationella rätter så som hamburgare och pastarätter. Men för den som letar extra noga finns fortfarande den lokala maten kvar på Phuket och går att hitta på lokala restauranger i Phuket Town och på marknader runt om på Phuket.

Du har säkert sett dem. Gatuförsäljarna som har ett mobilt kök som sidovagn på sin moped och säljer torkad fisk, kycklingspett och olika curryrätter. Faktum är att det oftast är dessa försäljare som erbjuder den absoluta bästa maten på Phuket. Ett tips är att besöka en av de lokala marknaderna och prova köpa med sig några rätter för att äta vid något av de plastbord som brukar finns tillgängliga. Man blir sällan besviken och dessutom är det oftast väldigt prisvärt.

För den som letar efter en speciell matupplevelse rekommenderas det att besöka Phuket Town Weekend Night Market som har ett stort utbud av spännande lokala rätter. Här kan man hitta olika currygrytor, sushi, grillspett av olika dess slag, nudelrätter, skaldjur och fisk och färska frukter. Listan kan göras hur lång som helst och det lättaste är helt enkelt att uppleva på plats.

Marknaden har öppet lördagar och söndagar mellan 16:00 till 21:00.