fredag, februari 22

Railay Beach utanför Ao Nang

0

Ca tio minuters båtfärd från stranden i Ao Nang ligger Railay Beach, en halvö omgiven av branta kalkstensklippor gör att det enda sättet att ta sig hit är med båt. Railay Beach består till huvudsak av två stränder Railay Beach West och Railay Beach East. Den västra sidan består av en fin sandstrand och turkost vatten med utsikt över Koh Poda i horisonten. Medan den östra sidan domineras av mangrove träd. Den östra sidan erbjuder en lugn atmosfär och en populär destination bland backpackers.

Med de spektakulära klipporna som omger Railay Beach är det inte konstigt att platsen blivit populär bland klättrare och hit kommer turister både nybörjare och proffs för att klättra vid de branta klipporna. Är man intresserad av klättring och ska till Thailand så är det Railay Beach man ska besöka. Kurserna varierar från aktör till aktör men oftast kan man välja mellan ett par timmar, en halv eller en heldag.

En kort promenad från Railay Beach East ligger Phra Nang Beach som av många anses som en av de vackraste stränderna i området. Stranden är oftast full med långtailbåtar och vid några av dem säljs dryck och snacks. En bit ut i havet står en ensam kalkstensklippa. Åker man till Railay Beach rekommenderas det att göra ett besök här. Stranden är också en del i av den populära utflykten 4 island tour som går att boka från både Ao Nang och Krabi.

Boende vid Railay Beach

De flesta som besöker Railay Beach gör det genom en dagsutflykt från Ao Nang men vissa väljer att stanna ett par dagar. Det finns ett ganska gott utbud av hotell både på den västra och den östra sidan men det rekommenderas oftast att boka boendet i förväg för att försäkra sig om att få det boendet man vill ha.