måndag, mars 18

Phukets bästa shopping

0

Phuket har ett brett utbud av butiker och marknader och här finns allt från välkända märken som Lancôme Ralph Lauren och Giorgio Armani till billiga piratkopior som säljs i småbutiker vid stränderna och på lokala marknader. Oavsett vad man är ute efter så finns det något för alla.

Jungceylon Shopping Mall

Jungceylon Shopping Mall vid Patong Beach är förmodligen det populäraste och mest välkända shoppingcentret på Phuket. Här hittar man bland annat Robinson och Big C, samt ett flertal mindre butiker som säljer välkända märken som Lancôme, Clinique, H20+, Ralph Lauren, Giorgio Armani och Paul Smith.

Förutom butiker och restauranger har Jungceyon även en biograf på tredje våningen som visar internationella filmer med thailändsk undertext, samt en bowlinghall för den som vill aktivera sig efter ett par dagar vid stranden.

Öppettider: 11:00 – 22:00
Adress: 199 Rat-U-thit 200 Pee Road, i närheten av Bangla Road, Patong
Hemsida: http://www.jungceylon.com/

Central Festival Phuket

Central Festival är det andra större shoppingcentret på Phuket och ligger i utkanten av Phuket Town. Här hittar man allt från välkända klädmärken till elektronik och leksaker. Precis som Jungceyon har Central Festival en biograf som visar internationella filmer. Shoppingcentret passar utmärkt att besöka en regnig dag eller som en del av en dagstur till Phuket Town.

Öppettider: 10:30 – 22:00
Adress: 74-75 Wichitsongkran Road, Phuket
Hemsida: http://www.centralfestivalphuket.com/index2.php/en/home

Phuket Weekend Market

Inte långt från Central Festival på Phuket ligger Phuket Weekend Market, som också kallas Naka Market. Här finns allt från billiga piratkopior av välkända klädmärken, elektronik, väskor och smycken till smågatukök som serverar traditionell thailändsk mat.

Öppettider: lördag och söndag, 16:00 – 21:00
Adress: Chao Fa West Road, Phuket

Phuket Walking Street

Phuket Walking Streeet ligger vid Thalang Road i Phuket Town och är en nattmarknad öppen på söndagar. Upplägget är liknande det vid Phuket Weekend Market och här hittar man billiga kläder och elektronik och traditionell thailändsk mat. Ett besök vid nattmarknaden är ett trevligt sätt att hitta lite nya kläder och souvenirer hem till Sverige.

Öppettider: söndagar, 16:00 – 22:00
Adress: Thalang Road i Phuket Town

Chillva Market

Chillva Market är en nattmarknad belägen vid Yaowarat Road i Phuket Town, till skillnad mot de andra matmarknaderna är Chillva Market tänkt att vara mer trendig och mer inriktad till thailändarna själva vilket gör att man får en bättre inblick i vardagen på Phuket. Trots sin storlek finns ett brett utbud av både kläder och mat till bra priser.

Öppettider: 16:00 – 22:00
Adress: 141/2 Yaowarat Road, Phuket Town