måndag, mars 18

Koh Tao erbjuder dykning i världsklass

0

Många som kommer till Koh Tao passar på att upptäcka de fantastiska korallreven som omger ön. Det är inte helt ovanligt att man gör detta genom att gå en Open-water-kurs som gör att man blir en certifierad dykare som får dyka på egen hand ner till 18 meters djup.

En bit norr om Koh Phangan ligger den lilla ön Koh Tao som blivit Thailands populäraste ö när det kommer till dykning. Hit kommer hundratals besökare varje dag som väljer att boka in sig på någon av de många dykskolorna på ön. Det vanligaste är att man går en open-water-kurs som gör att man blir en certifierad dykare ner till 18 meter, något som är viktigt att tänka på är att se till att dykskolan håller sig till PADIs regler.

Utbildningen är fyra dagar och inkluderar 4 dyk samt ett teoriprov. Man börjar oftast med att prova dykutrustningen i en pool för att lära sig kontrollera sina rörelser under vatten innan det är dags att prova på i havet.

Priset för utbildningen varierar men oftast erbjuds man ett kombinerat pris för både kursen och boendet till väldigt fördelaktiga priser som oftast ligger mellan 9000 Baht till 15 000 Baht.

Det finns även en fotsättningskurs på open-water-kursen som kallas Adavanced Open Water, en kurs som förutom ger en ökad förståelse för dykningen även ger möjligheten att dyka ner till trettio meters djup. Denna kurs rekommenderas verkligen om man har ett par dagar extra eftersom den ger en ökad förståelse för navigering och hur miljön vid dykplatsen påverkar dykningen.

Priset för kursen ligger oftast mellan 8000 till 10 000 Baht.

Snorkla vid Koh Taos stränder

För den som vill finns även fantastiska möjligheter att snorkla vid Koh Taos stränder. Alla stränder erbjuder något unikt men en av dem som sticker ut extra mycket är Tanote Bay på Koh Taos östkust. Denna strand är något av en gömd pärla, de flesta som kommer till Koh Tao håller sig på öns västra delar och framför allt vid Sairee Beach. Men denna strand har en fantastisk dykning är väl värt ett besök i form av en dagsutflykt från någon av de andra stränderna.