måndag, mars 18

Koh Lipes vackra stränder

0

Koh Lipes stränder ligger runt ön likt en triangel med Pattaya Beach i söder, Sunrise Beach i öst och Sunset Beach i nordväst. Det finns även ett par mindre stränder på ön men dessa är de tre största och populäraste. Koh Lipes turkosa vatten och de vita stränderna har gjort Koh Lipe till en av Thailands vackraste öar.

Pattaya Beach

Pattaya Beach är den mest exploaterade stranden på Koh Lipe. Förutom ett flertal hotell och restauranger ligger även longtailbåtar uppradade längst med stranden. En bit utanför stranden ligger en flytbrygga förtöjd och det är hit man kommer med båtarna från fastlandet eller närliggande öar, för att sedan ta en långtailbåt in till stranden.

Mitt på stranden börjar Walkning Street som är en gågata som ringlar sig bort mot Sunrise Beach. Längst med den smala gatan ligger restauranger, små butiker och hotell. På dagarna är atmosfären lugn och avslappnad, medan på kvällarna öppnar restaurangerna och barerna och fyller gatan med musik och skratt.

Sunrise Beach

Sunrise Beach ligger lite avskilt men it bort från Pattaya Beach och Walking Street. Stranden är inte lika exploaterad och här ligger hotell och restauranger utspridda med lagom avstånd för att få en egen plats att sola på. På eftermiddagen drar sig tidvattnet tillbaka och blottar den mjuka sandbotten och det är inte helt ovanligt att se thailändarna i full fart att leta efter fiskar och skaldjur.

Sunset beach

Sunset beach är den mest avslappnade stranden på Koh Lipe, här finns bara ett fåtal restauranger och atmosfären är väldigt avslappnad. Inte helt oväntat erbjuds besökarna på fantastiska solnedgångar vid stranden. I närheten av stranden finns koraller och det är väldigt populärt att ta med sig snorkel och cyklop för att upptäcka livet under ytan.