tisdag, april 2

De 5 bästa stränderna i Thailand

0

Nai Harn Beach

Nai Harn Beach ligger längst ner på Phukets västkust och har blivit framröstad till Thailands bästa strand. Den vita mjuk sanden och det turkosa vattnet lockar till sig turister från hela Phuket. Men trots att stranden är så populär bland sina besökare är det fortfarande många som inte hittat hit vilket gör atmosfären lite lugnare än till exempel vid Patong Beach. Ovanför stranden ligger några restauranger som erbjuder både thaimat och internationella rätter till rimliga priser.

Railay Beach 

De höga kalkstensklipporna kombinerat med den vita stranden och det turkosa vattnet gör att Railay Beach har tagit sig in på listan över de 5 bästa stränderna i Thailand.

En kort båtfärd sydöst om Ao Nang ligger Railay Beach helt omgiven av höga kalkstensklippor vilket gör att stranden bara går att nå via båt, trots att den ligger på fastlandet. Hit kommer mängder av turister varje dag från både Krabi och Ao Nang för att njuta av den vackra naturen och ta den perfekta semesterbilden. Ovanför stranden finns det både små butiker, restauranger och hotell.

Kata Noi Beach

En bit söder om Kata Beach ligger Kata Noi, en mindre strand som erbjuder sina besökare en lugn och avslappnad atmosfär långt ifrån stressen i Sverige. Ovanför stranden ligger små butiker, hotell och restauranger. Närheten till både Kata Beach och Karon Beach gör att man kan kombinera det lugna tempot vid Kata Noi med ett par besök vid dessa stränder som har ett större utbud av aktiviteter och sevärdheter.

Phra Nang Beach 

Phra Nang Beach ligger en kort promenad från Railay Beach och är en populär utflykt både från Ao Nang och Krabi. Stranden ingår även i den populära 4 Islands Tour vilket gör att det kan bli ganska mycket turister här, framför allt under högsäsongen mellan december och januari. Stranden är finkornig och vattnet turkost. En bit ut i vattnet står en ensam kalkstensklippa. Tillsammans bildar de en vacker vy som återfinns på många vykort i regionen.

Sunrise Beach 

På Koh Lipes östra sida ligger Sunrise Beach som av många anses som en av de vackraste stränderna i Thailand. Det klara vattnet kombinerat med vit finkornig sand och longtailbåtarna förtöjda vid strandkanten ger den typiska bilden av en strand i Thailand. Ovanför stranden ligger mysiga resorter med bungalows och de flesta serverar även mat. Atmosfären vid stranden är lugn och avslappnad och hit kommer turister som vill ta det lugnt och varva ner.

Källa TripAdvisor.se