måndag, mars 18

Bangkok Reseguide

0

Vackra buddistiska tempel, enkla gatukök kombinerat med moderna höghus och lyxiga shoppingcenter med det trendigaste modet. Bangkok är en stad av kontraster och har ett enormt utbud av saker att se och göra. För att göra det lättare för dig som ska besöka staden har vi skapat en reseguide med de sakerna man inte får missa när man besöker staden.

Bangkok ligger en bit från kusten högst upp i Siamviken. Staden har över 8 miljoner invånare och hit kommer turister från hela världen för att besöka de vackra templen och shoppa i något av stadens många shoppingcenter.

Aktiviteter och sevärdheter

Bangkok har ett enormt utbud av aktiviteter och sevärdheter och här finns verkligen något för alla. Eftersom staden är så pass stor rekommenderar vi verkligen att man bor i närheten av det man vill besöka så man slipper spendera semestern i bilköer.

Tempelområdet
Längst floden Chao Phraya ligger ett flertal av Bangkoks populäraste turistattraktioner som till exempel Wat Arun, Wat Pho och The Grand Palace. Är det något man bör se under sin vistelse i Bangkok så bör man boka in en dag vi tempelområdet. Hit tar man sig enklast med båt eller med en taxi från sitt hotell.

Wat Arun i Bangkok

Siam
Siam är knutpunkten i Bangkok och också här de båda skytrainlinjerna möts. Vid Siam finns ett stort utbud av shoppingcenter där de två mest välkända är MBK och Siam Paragon. Förutom shopping kan man även gå på Siam Ocean World, Madame Tussauds Eller gå på bio.

Andra populära aktiviteter och sevärdheter är att besöka en floating market utanför Bangkok eller boka in en dagstur till River Kawi i Kanchanaburi. Något man inte heller får missa är den enorma helgmarknaden Chatuchak Weekend Market som verkligen har allt man kan tänka sig.

Shopping i Bangkok

Bangkok har shopping i absoluta världsklass och vill man shoppa under sin semester i Thailand bör man boka in ett besök i Bangkok. Staden har ett stort utbud av shoppingcenter och marknader för alla plånböcker, allt från lyxiga Siam Paragon till helgmarknaden Chatuchak Weekend Market.

För den som vill ha nära till flertalet av shoppingcentren i Bangkok bör man besöka Siam där både MBK, Siam Paragon och Central World ligger inom gångavstånd. Men självklart finns andra shoppingcenter också, som till exempel Terminal 21 på Sukhumvit Road och det nybyggda shoppingcentret The Emquartier.

MBK Center i Bangkok

Bangkok har även ett stort utbud av marknader, den största och i särklass mest populära marknaden är Chatuchak Weekend Market som ligger vid skytrainstationen Chatuchak, här finns verkligen allt mellan himmel och jord och det gäller att ha med en karta för att inte tappa bort sig. En annan spännannde marknad är Maeklong Market som är mest välkänd för att den ligger längst med järnvägen, vilket gör att när tågen kommer måste allt plockas undan för att sedan ställas tillbaka när tåget passerat.

Hotell i Bangkok

I och kring Bangkok finns ett stort utbud av hotell i olika prisklasser, allt från billiga hostel till femstjärniga lyxhotell. Det viktigaste man bör tänka på när det kommer att boka hotell i Bangkok är att bestämma sig var man ska bo. Eftersom staden är så pass stor rekommenderar vi att boka ett hotell i det området du vill se och göra saker. Ett annat tips är att bo i närheten av en skytrainstation eftersom en stor del av sevärdheterna och aktiviteterna ligger i anslutning till skytrainlinjerna kan man lätt ta sig runt i staden utan att behöva sitta i bilköer.

Att hitta det billigaste priset på hotellet man vill bo på är en konst i sig men ett tips är att boka långt i förväg när någon av de olika hotellbokningssidorna har kampanjer och rabatterade priser. Annars kan man även vänta in i det sista för att hoppas på att sidorna rear ut rum, dock brukar det vara svårt att hitta under Thailand högsäsong mellan december och januari.