måndag, mars 18

Bangkok erbjuder shopping i världsklass

0

Är man ute efter shopping under sin vistelse i Thailand är det till Bangkok man ska åka. Hit kommer shoppingentusiaster från hela världen för att shoppa i de stora varuhusen i staden. De kändaste och mest välbesökta ligger vid skytrainstationen Siam och här hittar man allt från billiga piratkopior till välkända varumärken som Dior, Prada och Lacoste.

Siam Paragon

Siam Paragon anses av många vara det lyxigaste varuhuset I Bangkok och med den stilrena inredningen och de lyxiga varumärken som Dior, Prada och Lacoste är det få andra varuhus som kan mäta sig med Siam Paragon. Men förutom lyxen hittar man även en biograf högst upp i varuhuset samt ett av Sydostasiens största akvarium på nedre plan, Siam Ocean World.

MBK Center

MBK Center ligger en bit bort från Siam ner mot National Stadium. Väl inne i varuhuset är kontrasterna tydliga mot Siam Paragon. Här möts man av massor av småbutiker som säljer billiga kopior av välkända klädmärken. Varuhuset har även en hel våning med elektronik som kameror, mobiler och massor av tvspel och dvdfilmer. Mycket är piratkopierat så man bör ha det inräknat i priset när man köper något. Även här finns en biograf högst upp i varuhuset. Majoriteten av filmerna som visas på biograferna är på engelska med thailändsk undertext.

Central World

Inte långt ifrån Siam Paragon ligger ett annat större varuhus, Central World. Butikerna här ligger mer i linje med Siam Paragon och i detta varuhus hittar man butiker som Billabong, Calvin Klien och amerikanska GAP. På Andra sidan vägen finns även ett Big C.

Terminal 21

I korsningen vid Asok och Sukhumvit Road ligger varuhuset Terminal 21 som med sitt speciella tema skiljer sig från de övriga varuhusen i Bangkok. Här representerar varje våning ett välkänt resmål och med hjälp av inredningen är det lätt att se vart man hamnat. Högst upp i varuhuset ligger även en biograf där man kan se internationella filmer till ett billigt pris.