tisdag, april 2

7 paradisöar i Thailand

0

7 paradisöar i Thailand

Thailand har några av världens vackraste öar och stränder och för att göra det lättare för dig som ska resa till landet och vill njuta av den vackra naturen har vi sammanställt en lista på 7 paradisöar i Thailand.

Koh Kho Khao
Koh Kho Khao ligger norr om Khao Lak i södra Thailand och har under de senaste åren blivit en allt populärare ö att kombinera med framför allt Phuket och Khao Lak. Atmosfären på ön är lugn och avslappnad och här kan man vandra längst med den långa stranden på öns västra sida. Även om ön blivit mer exploaterad i och med att fler och fler besöker ön har den fortfarande fått behålla sin naturliga charm och det är fortfarande glest mellan hotellen på ön. Ön har ett väldigt begränsat utbud av aktiviteter och det finns inga större vägar vilket gör att man håller sig vid hotellet. Många reser hit just för att njuta av lugnet på ön.

Koh Mak
Ligger mellan Koh Chang och Koh Kood vid gränsen mot Kambodja. Ön är en populär destination i området och de flesta kommer hit i samband med ett besök vid Koh Chang. Precis som de flesta paradisöar i Thailand är det en lugn och avslappnad atmosfär som råder på ön och det finns ett väldigt begränsat utbud av aktiviteter. Förutom att prova på att snorkla kan man besöka ett av öns gummiplantage eller ta en promenad längt någon av de vackra stränderna på ön.

Koh Kood
Koh Kood ligger sydost om Koh Mak och är trots sin storlek i stort sett helt oexploaterad. Ön passar perfekt för den som vill varva ner och ta det lugnt från stressen i Sverige. Ett tips är att hyra skoter på ön. Med tanke på öns storlek och att det inte är särskilt mycket trafik på ön lämpar den sig perfekt att upptäcka med hjälp av en skoter. Längst med vägarna finns enklare bensinstationer där man kan köpa ett par liter för en billig peng. Förutom att utförska öns vackra stränder kan man även besöka öns vattenfall och någon av byarna på ön för att se hur lokalbefolkningen bor.

Koh Mook
Koh Mook är en riktig paradisö med vita stränder och turkost vatten, var man än vänder sig får man fantastiska bilder. Ön är relativt oexploaterad och boenden finns på öns västra sida och östra sida. Vill man ta sig mellan stränderna finns mopedtaxi. Vid den västra sidan ligger den populära resorten Charlie Beach Resort och även den välkända grottan Morakot Cave eller Emerald Cave som den också kallas. På öns östra sida finns en liten by med några mindre affärer, en pir och en skola. Här ligger också den lyxiga resorten Sivalai Beach Resort som är öns mest välkända boende.

Koh Kradan
Inte långt från Koh Mook ligger ön Koh Kradan som precis som många andra öar i området erbjuder en fantastisk natur med klarblåttvatten och vit mjuk sand. På ön finns endast ett fåtal hotell och hit kommer man för att ta det lugnt och njuta av lugnet. Ön passar utmärkt att kombinera med till exempel Koh Mook eller Koh Ngai som ligger i närheten.

 Koh Ngai
Koh Ngai, Koh Kradan och Koh Mook bildar en triangel en timmes båtresa söder om ön Koh Lanta i Thailand. Öarna påminner mycket om varandra med Koh Kradan och Koh Ngai är mer oexploaterade och på ön finns endast ett fåtal hotell. Hotellen ligger längst med öns östra sida och håller en relativt jämn prisnivå. Något att tänka på är att dessa öar lätt blir fullbokade under högsäsongen så det rekommenderas verkligen att boka sitt boende i förväg om man vet med sig när man ska besöka ön.

Koh Jum
Koh Jum ligger mellan Koh Lanta och Krabi och är en ö med ca 2100 invånare. Trots öns storlek har Koh Jum fått behålla sin naturliga charm och många som tycker att Ao Nang och Koh Lanta är för turistiga och för exploaterade väljer att besöka ön. De vackraste stränderna på ön ligger på västra sidan och det är också här hotellen på ön är belägna. Ön har ca 25 hotell av olika standarder och hit kan man oftast åka och boka boende på plats till skillnad mot de mindre öarna i området som har ett väldigt begränsat antal hotell.