måndag, mars 18

5 populära stränder för barnfamiljen

0

Att resa som barnfamilj kan vara en riktig utmaning, framför allt till ett land som Thailand. Den långa flygresan, värmen och den höga luftfuktigheten gör att många föräldrar funderar både en och två gånger innan de bestämmer sig för att resa till landet. För att underlätta resan gäller det att läsa på om resmålet i förväg och framför allt hitta platser i Thailand som är extra barnvänliga. Här kommer därför en lista på 5 populära stränder för barnfamiljen:

Ao Phra Beach, Ao Nang

Stranden i Ao Nang är lång och bred vilket är en fördel när man reser med barn dessutom går det direktflyg från Sverige till Krabi som bara ligger ett par mil från Ao Nang vilket gör att det blir lätt att ta sig från flygplatsen till hotellet. Något man bör tänka på när man reser med barn är att värmen i Thailand kan vara väldigt påfrestande under längre resor, därför rekommenderas det att minimera resorna för en lyckad semester. Huvudgatan ovanför stranden i Ao Nang har det mesta man kan tänkas behöva under sin semester och det finns ett flertal utflykter man kan göra i närheten. Skulle olyckan vara framme finns även ett sjukhus i Ao Nang.

Klong Dao Beach, Koh Lanta

Stranden nedanför Saladan på Koh Lanta är ett populärt resmål bland svenska barnfamiljer och här finns till och med en svensk skola för de barn som bor en längre tid på ön. Fördelen att åka till Klong Dao Beach är att det finns andra svenska barnfamiljer som barnen kan leka med samt att man kan få tips och råd av andra föräldrar. Stranden är väldigt barnvänlig och väldigt långgrund. Närheten till Saladan gör att man kan köpa det mesta man behöver på sin semester även här.

Bangtao Beach, Phuket

Bangtao Beach Är en av Phukets längsta stränder och ligger ovanför Kamala Beach. Hit kommer många barnfamiljer som vill ha en avslappnad semester. De populäraste hotellen vid Bangtao beach är större hotellkomplex och går att boka både via Fritidsresor och Ving. Här finns lekledare, stora pooler med vattenrutschkana samt olika aktiviteter för barnen. Själva Bangtao Beach har en lugn och avslappnad atmosfär och vill man ha lite större utbud av aktiviteter och shopping finns både Patong Beach och Phuket Town en tuktuk-resa bort.

Kamala Beach, Phuket

Kamala Beach ligger ovanför den populära stranden Patong Beach och är lite mindre än Bangtao Beach. Även här är atmosfären lugn och avslappnad och en stor fördel med Kamala Beach är strandpromenaden som går ovanför stranden med mysiga restauranger och små butiker. Eftersom den är gjord av stenplattor passar den utmärkt för barnfamiljer med barnvagn. Det centrala läget gör att man har nära till aktiviteter och sevärdheter på Phuket men samtidigt en lugnare atmosfär än stränderna söderut.

Nang Thong Beach, Khao Lak

Nang Thong Beach ligger I Khao Lak och är den mest exploaterade stranden i Khao Lak men trots det så är det betydligt lugnare här än vid stränderna på Phuket. Stranden är lång och sitter egentligen ihop med nästa strand. Det kan dock förekomma lite vågor och de flesta hotellen ligger vid strandens södra del som ligger mer skyddat mot vågorna. Ovanför stranden ligger huvudgatan med små affärer, dykfirmor en Mc Donalds och ett flertal restauranger.

Källa: DestinationThailand.nu