måndag, mars 18

4 populära festivaler i Chiang Mai

0

Chiang Mai är känt för sina många festivaler och hit kommer tusentals turister varje år för att delta i festligheterna. Här har vi sammanställt en lista på fyra populära festivaler i och utanför staden.

Bo Sang Umbrella Festival

Den tredje veckan I januari varje år firas Bo Sang Umbrella Festival i Bo Sang som är en liten by ca tjugo minuter från centrala Chiang Mai. Det sägs att en munk som reste till Burma upptäckte en typ av pappersparaply som skyddade mot regn och sol som han senare tog tillbaka till folket i Bor Sang som satte sin egen prägel på paraplyet och idag när man besöker festivalen finns en uppsjö av olika storlekar och färger.

Chiang Mai Flower Festival

Varje år den första helgen i februari firas Chiang Mai Flower Festival, en festival fyll med färger, musik och god mat. Här kan man strosa runt i staden som dekorerats med vackra blomsterdekorationer och köpa mat i något av stånden som står utplacerade vid floden.

Festivalens höjdpunkt är en parad med vackra blomdekorationer som går från Nawarat Bridge till tågstationen en bit utanför staden. Paraden startar klockan 8 på morgonen.

Songkran – Det thailändska nyåret

Mellan den 13 och 15 april firas det thailändska nyåret runt om I Thailand, och enligt många turister är Chiang Mai den bästa platsen att fira det på. Under dessa dagar förvandlas Chiang Mai till ett enda stort vattenkrig där alla, oavsett ålder är med och deltar. Runt om i staden finns stånd som säljer vattenpistoler med stora backar fyllda med iskallt vatten för påfyllning av vattenpistolerna.

Loy Krathong Festival (Yee Peng)

Loy Krathong är en festival som firas runt om I Thailand för att hedra Buddha. Men i norra Thailand har man slagit ihop denna festival med Lanna-festivalen Yee Peng. Detta gör att festivalen pågår i tre dagar. Första dagen görs de välkända släppen med tusentals Sky Laterns. Det största släppet görs bakom Mae Jo University. Den andra dagen av festivalen lägger man ut Floating Laterns, detta börjar 18:30 vid Nawarat bridge & Office of Chiang Mai Municipality och forstätter ner för floden Ping. Den tredje och sista dagen avslutas festivalen med en parad.